Zangles

Marleen zingt al sinds haar kinderleeftijd, ze heeft ook in al die tijd van verscheidene zangdocenten les gekregen. Door deze ervaring is ze wijs geworden, bij elke docent pik je weer wat anders op wat je meeneemt voor jezelf of wat toepasbaar kan zijn op anderen.

Tijdens haar studie aan het conservatorium heeft Marleen de minor ‘docerend musicus’ met goed resultaat afgerond, dus ze is officieel bevoegd in het geven van zangles. Ze vindt dit dan ook erg leuk om te doen. Iedereen is welkom om zangles te komen volgen, de solistische amateur, de beginnende professional, of je nu al jaren zingt in een koor en beter wilt gaan zingen, of dat je alleen maar onder de douche durft te zingen en moeite hebt met het zoeken of vasthouden van de goede toon. Tijdens haar masterstudie heeft Marleen een succesvol onderzoek gedaan naar ‘brommers’, mensen of kinderen die moeite hebben met het zingen van de juiste toonhoogte.

Tijdens de zanglessen wordt er op het niveau van de zangstudent aangesloten. Om beter te leren zingen wordt er onder andere aandacht besteedt aan houding, ademhaling, vocaalvorming, passagiotechniek en repertoire, en uiteindelijk ook het overbrengen van repertoire. Wanneer er behoefte is kan er ook worden geoefend op de theorie, noten lezen, van blad lezen en gehoortraining (bijvoorbeeld als voorbereiding op een auditie of toelating op het conservatorium).

De lessen kosten € 20,- voor een half uur en voor 10 lessen van 30 minuten, ‘een rittenkaart’, kost het € 175,-. De lessen van een 10-ritten kaart moeten in 1 jaar worden ‘opgezongen’. Alle prijzen zijn exclusief btw.

Lessen worden in overleg afgesproken met Marleen, en zijn bij Marleen thuis. Dit hoeft niet. Marleen is hierin flexibel, maar wanneer er minder dan 12 uur voor een les wordt afgezegd, worden de kosten van een les in rekening gebracht.