Koordirigente

Naast een master in de solozang heeft Marleen ook een bachelor in de koordirectie afgerond. Deze studie heeft ze gevolgd aan het conservatorium van Maastricht bij de componist, dirigent en docent Ludo Claessens.

De studie heeft ze afgerond met een prachtige 8, waarbij ze ook werd toegelaten tot de master opleiding van koordirectie. Helaas was Marleen op dat moment al bezig met een master en is het volgen van twee masters tegenwoordig niet meer te betalen.

Door haar PABO achtergrond en het werken als solist merkt Marleen dat ze heel natuurlijk voor groepen mensen staat en affiniteit heeft met leiding geven aan een groep. Het werken met kinderen is voor haar helemaal een prachtige combinatie. Met plezier geeft ze dan ook al een aantal jaartjes leiding aan de Limburgse Koorschool Cantarella, gevestigd te Neerbeek en geeft ze sinds kort leiding aan de nieuw opgerichte tak van de Limbrugse Koorschool: KOKOZ. Dit nieuwe kinderkoor krijgt naast zingen ook toneellessen en repeteren bij Opera Zuid in Maastricht.

Tijdens de repetities wordt er gewerkt aan tonaliteits gevoel, kinderen krijgen kennis over muzieknotatie en over zangtechniek. Wanneer de kinderen zich steeds verder ontwikkelen wordt er de stap gemaakt naar meerstemmig zingen en wordt er meegedaan aan prachtige projecten met grote orkesten en bijvoorbeeld met het professionele operagezelschap Opera Zuid. Naast dat zingen je gewoon ontzettend blij maakt is samen zingen ook een goede sociale en intellectuele ontwikkeling voor uw kind. Mocht u of uw kind interesse hebben om te komen zingen bij de Limburgse Koorschool, meldt u dan bij onderstaande link aan:

www.limburgsekoorschool.nl

Naast kinderkoren geeft Marleen ook leiding aan 2 volwassenkoren. Het succesvolle kamerkoor Transparence zingt vooral werken uit de Renaissance of uit de 20e eeuw en het zangkoor Melange uit Voerendaal richt zich vooral op hedendaags poprepertoire.

www.melangevoerendaal.com

www.kamerkoortransparence.nl

Ook voor een workshop stemvorming bij koren kunt u bij Marleen terecht.