Zangles

Marleen zingt al sinds haar kinderleeftijd, ze heeft ook in al die tijd van verscheidene zangdocenten les gekregen. Door deze ervaring is ze wijs geworden, bij elke docent leer je weer wat anders, wat je meeneemt voor jezelf of wat toepasbaar kan zijn op anderen.

Tijdens haar studie aan het conservatorium heeft Marleen de minor ‘docerend musicus’ met goed resultaat afgerond, dus ze is officieel bevoegd in het geven van zangles. Ze vindt dit dan ook erg leuk om te doen. Iedereen is welkom om zangles te komen volgen, de solistische amateur, de beginnende professional, of je nu al jaren zingt in een koor en beter wilt gaan zingen, of dat je alleen maar onder de douche durft te zingen en moeite hebt met het zoeken of vasthouden van de goede toon. Tijdens haar masterstudie heeft Marleen een succesvol onderzoek gedaan naar ‘brommers’, mensen of kinderen die moeite hebben met het zingen van de juiste toonhoogte.

Tijdens de zanglessen wordt er op het niveau van de zangstudent aangesloten. Om beter te leren zingen wordt er onder andere aandacht besteedt aan houding, ademhaling, vocaalvorming, passagiotechniek en repertoire, en uiteindelijk ook het overbrengen van repertoire. Wanneer er behoefte is kan er ook worden geoefend op de theorie, noten lezen, van blad lezen en gehoortraining (bijvoorbeeld als voorbereiding op een auditie of toelating op het conservatorium).

Sinds september 2021 is Marleen verbonden aan de Stichting Muziek Onderwijs Haaksbergen. Zij geeft daar zanglessen op woensdagen en vrijdagen.
Voor meer informatie: www.stichtingmoh.nl

Momenteel geeft Marleen geen zanglessen meer bij haar thuis.