Koordirigente

Naast een master in de solozang heeft Marleen ook een bachelor in de koordirectie afgerond. Deze studie heeft ze gevolgd aan het conservatorium van Maastricht bij de componist, dirigent en docent Ludo Claessens.

De studie heeft ze afgerond met een prachtige 8, waarbij ze ook werd toegelaten tot de master opleiding van koordirectie. Helaas was Marleen op dat moment al bezig met een master en is het volgen van twee masters tegenwoordig niet meer te betalen.

Door haar PABO achtergrond en het werken als solist merkt Marleen dat ze heel natuurlijk voor groepen mensen staat en affiniteit heeft met leiding geven aan een groep. Het werken met kinderen is voor haar helemaal een prachtige combinatie.
Met veel plezier is ze dan ook 10 jaar artistiek leider en dirigente geweest van de Limburgse Koorschool, bestaande uit 2 jeugdkoren en 2 kinderkoren in Maastricht en Beek.

Momenteel werkt Marleen nog mee aan de digitale solfège methode ‘Muziekkwartier’, opgezet door haar opvolgster bij de Limburgse Koorschool: Claudia Franzen.

Om zich verder te verdiepen volgt Marleen de cursus ‘Muziek als Vak’ aan het conservatorium van Den Haag.

Naast de koorschool gaf Marleen ook leiding aan 2 volwassenkoren. Het succesvolle kamerkoor Transparence zingt vooral werken uit de Renaissance of uit de 20e eeuw en het zangkoor Melange uit Voerendaal richt zich vooral op hedendaags poprepertoire.

www.melangevoerendaal.com

www.kamerkoortransparence.nl

Doordat Marleen in april 2021 naar Enschede is verhuisd heeft ze helaas haar koren gedag moeten zeggen.

In de omgeving van Enschede is Marleen nog op zoek naar een nieuw koor.

Ook voor een workshop stemvorming bij koren kunt u bij Marleen terecht.