Biografie

Marleen Everink
De uit Enschede afkomstige sopraan Marleen Everink begon al vroeg met zingen aan de Muziekschool Twente, diverse jaren zat ze hiervan in de talentenklas. Na een afgeronde opleiding aan de PABO met een extra diploma in de speciale onderwijszorg heeft Marleen van 2007 – 2011 klassiek solozang gestudeerd bij Yvonne Schiffelers aan het conservatorium te Maastricht. Ze rondde haar bachelor fase na 4 jaar af met hoge resultaten. Sinds 2011 studeert Marleen bij Charlotte Margiono aan het conservatorium te Utrecht voor haar Master in de solozang.

Naast zang heeft Marleen ook een bachelor diploma in de koordirectie. Ze volgde van 2008-2012 deze opleiding bij Ludo Claesen aan het conservatorium te Maastricht.

Vanaf 2006 zingt Marleen regelmatig solistisch in de Euregio. Zij is vooral een veelgevraagd oratorium soliste. Zo zong zij in de Aachener Dom o.a. Schuberts mis in G en Haydns Maria Zellermesse. Zij zong in uitvoeringen ‘From Olivet to Calvary’ van J.H. Maunder, in de Mattheus-Passie van Kühnhausen, werken uit Händels Brockes-Passion, Bachs oorspronkelijke Johannes Passion en de Messiah van Händel.

Ook in andere stijlen is Marleen gepassioneerd, zo zingt zij veel kamermuziek, lied, maar ook opera en operette.

Marleen won op 9 april 2011 de Music Award in Maastricht. En in juni 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie.

Zij volgde onder andere masterclasses van Rudolf Jansen, Turid Karlsen, Ulrich Eisenlohr, Ruth Ziesak, Jard van Nes, Nelly Miriciociu, Noemi Zarubova, Joop Schets en Johanna Gutzwiller.

Het ensemble zingen vormt voor Marleen een belangrijk onderdeel van haar muzikale carrière, zo zingt zij via het Schleswig Holstein Festival Chor in grootschalige, professionele koorwerken mee in het buitenland. O.a. in Beethovens ‘Missa Solemnis’ met het Bamberger Symphoniker en de 8ste Symphonie ‘Der Tausend’ van Mahler in Praag, Hamburg en Hannover. Zij werkte met dirigenten als Christoph Eschenbach, Christopher Hogwood, Stefan Parkmann en Edward Caswell. Sinds juni 2012 is Marleen aangenomen als freelancer bij het Groot Omroep Koor.