Zangeres

Marleen Everink
De uit Enschede afkomstige sopraan Marleen Everink begon al op jonge leeftijd met zingen. Na een afgeronde opleiding aan de PABO met een extra diploma in de speciale onderwijszorg studeerde Marleen in 2011 cum laude af aan het conservatorium te Maastricht. In 2013 verkreeg ze haar Master of Music in solozang aan het conservatorium te Utrecht.

Naast zang heeft Marleen ook een bachelor diploma in de koordirectie. Ze volgde van 2008-2012 deze opleiding bij Ludo Claesen aan het conservatorium te Maastricht.

Vanaf 2006 zingt Marleen regelmatig solistisch in de Euregio. Zij is vooral een veelgevraagd oratorium soliste en heeft hier dan ook veel ervaring in.
Ook in kamermuziek, lied, opera en operette is Marleen gepassioneerd.

Marleen won op 9 april 2011 de Music Award in Maastricht. En in juni 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie.

Zij volgde onder andere masterclasses van Rudolf Jansen, Turid Karlsen, Ulrich Eisenlohr, Ruth Ziesak, Jard van Nes, Nelly Miriciociu, Noemi Zarubova, Joop Schets en Johanna Gutzwiller.

Het ensemble zingen vormt voor Marleen een belangrijk onderdeel van haar muzikale carrière, zo zong zij via het Schleswig Holstein Festival Chor in grootschalige, professionele koorwerken mee in het buitenland. O.a. in Beethovens ‘Missa Solemnis’ met het Bamberger Symphoniker en de 8ste Symphonie ‘Der Tausend’ van Mahler in Praag, Hamburg en Hannover. Zij werkte met dirigenten als Christoph Eschenbach, Christopher Hogwood, Stefan Parkmann en Edward Caswell.
Sinds juni 2012 zingt Marleen als freelancer bij het Groot Omroep Koor, sinds 2014 is zij aangenomen als freelancer bij Cappella Amsterdam. Bij Studium Chorale en het Koor van Opera Zuid in Maastricht wordt zij regelmatig gevraagd.